Ítélet

2022.12.01. 14:55

Önhibájából frontálisan ütközött egy busszal Lillafüreden - súlyos következményekkel járt

Előkészítő ülést tartott a Miskolci Járásbíróság annak a nőnek az ügyében, akivel szemben maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat.

illusztráció / shutterstock

Fotó: TonelloPhotography

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2020. október 15-én az esti órákban Lillafüred felől Miskolc irányába közlekedett három utasával együtt. Egy jobbra ívelő kanyarban a vádlotti gépjármű a gumiabroncsok kopásából eredően a nedves úttesten megcsúszott és átsodródott a szemközti forgalmi sávba, ahol nekiütközött az ott szabályosan közlekedő autóbusznak.

A baleset következtében a vádlott 8 napon belüli zúzódásos sérüléseket, míg utasai 8 napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedtek. Két sértett tekintetében – akik a hátsó ülésen, biztonsági öv használata nélkül utaztak – olyan súlyos koponyasérülés keletkezett, mely maradandó fogyatékosságnak minősül.

A terhelt az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset okozásának vétsége miatt 1 év 10 hónap szabadságvesztésre és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását ezzel egyező tartamú próbaidőre felfüggesztette.

Enyhítő körülményként értékelte a vádlott megbánó magatartását, kifogástalan közlekedési előéletét és azt, hogy ő maga is megsérült, ugyanakkor súlyosító körülményként esett latba, hogy több személynek okozott súlyos sérüléseket.

Az ítéletet a terhelt és védője tudomásul vette, az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére - adta hírül a Miskolci Törvényszék.

2020. október 15-ei cikk a balesetről:

Frontális ütközés a Majális Parknál

Kapcsolódó cikkek:

Egy tucat bűncselekménnyel gyanúsítják a keleméri férfit

Ennyire enyhítették a miskolci nagyapagyilkosok büntetését

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában