Elkábították

2022.12.02. 11:56

Nyugtatót tettek a férfi italába, aztán kirabolták Miskolcon

Az egyik nő 100 ezer forintot nyúlt le a bódult férfitól, de társa előtt letagadta ezt.

ÉM

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik egy vendéglátóipari egységben ismerkedtek meg egy férfival, majd annak lakásán nyugtatót tettek italába és értékeit magukhoz véve távoztak a helyszínről. 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a két miskolci nő 2021. augusztus 13-án délután Miskolcon, a Tiszai pályaudvarnál található sörözőben beszélgetni kezdett a szintén ott szórakozó, számukra ismeretlen férfival, majd mindhárman a férfi miskolci lakására mentek.  

Miközben a házgazda zenét kapcsolt, az egyik nő 5 darab Frontin tablettát tett a férfi vodkával megtöltött poharába, melyet az – tekintettel arra, hogy nem volt tudomása az italba kevert nyugtatóról – el is fogyasztott, majd a másik nő társaságában fürödni indult.  

A gyógyszer hatására a férfi bódult állapotba került, elaludt a fürdőkádban, melyet kihasználva az egyik nő átkutatta a szobáját és magához vette játékkonzolját, hátizsákját az abban található értékekkel együtt, valamint a férfi nadrágja zsebében talált 100 ezer forint készpénzt is. Ezt követően társának azt mondta, hogy készpénzt nem talált, majd a mindketten távoztak a lakásból.

Rablásért ítélték el őket 

A bíróság a két vádlottat társtettesként elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek és 3 év 3 hónap szabadságvesztésre, illetve 2 év szabadságvesztésre ítélte.  

Az ítéletet az egyik nő - a másodrendű vádlott - és védője tudomásul vette, míg az ügyészség és az első rendű vádlott védőjével együtt 3 munkanapot tartott fenn jogorvoslati nyilatkozata megtételére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában