A 48. hét jelentősebb káresetei

2022.12.07. 09:00

Halálos tűzeset Nyíriben; karambolozott egy mentő; mindene odalett egy miskolci párnak

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 98 alkalommal riasztották, amiből 37 műszaki mentés volt.

illusztráció / MW

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy családi ház szobájában Mezőkövesden, a József Attila utcában november 28-án. A helyi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak az érintett ingatlanhoz, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal megkezdték a tűzoltást, és egy embert kihoztak az épületből, akit átadtak a mentőknek. Az egységek rövid időn belül megfékezték és elfojtották a lángokat, így a tűz nem terjedt tovább a helyiségből és a ház lakható maradt.

Tűz keletkezett egy életvitelszerűen lakott hétvégi házban Miskolc külterületén, a Kis Erenyővölgy dűlőn november 29-én. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet, amely a harminc négyzetméteres épület egészét érintette. Az eset miatt a ház lakhatatlanná vált, a lakókat rokonok fogadták be.

Lakóházban keletkezett tűz miatt riasztották a tűzoltókat hajnalban Mezőkövesdre, a Madách Imre utcába. A helyi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel érkeztek az ingatlanhoz, majd megkezdték a tűzoltást, valamint a ház átvizsgálását. Az egységek elfojtották a lángokat, amelyek egy helyiséget érintettek, az épületben senkit sem találtak. Az eset miatt az ingatlan lakhatatlanná vált.

Bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez november 29-én, amely szerint egy lakóházi tűzeset miatt életét vesztette egy ember Nyíriben, Kossuth utcában. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók egy járművel érkeztek az ingatlanhoz, ahol az egyik szobában egy izzó ágyat, azon pedig egy embert találtak. Az egység  megszüntette az izzó-parázsló részeket, azonban az ágyon fekvő ember életét már nem lehetett megmenteni. A jelek arra utalnak, hogy a tűz dohányzás miatt keletkezett. A tűzeset körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Kisbusszal ütközött egy személygépkocsi szerda délután Miskolcon, a Bogáncs utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították az érintett járműveket, majd feszítővágóval eltávolították a személyautó tetejét, hogy kiemelhessék a sofőrt az összeroncsolódott kocsiból. A kimentett embert az egység átadta a mentőknek.

A Miskolc külterületén történt tűzesetről bővebben ITT olvashat .

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában