Részeg garázda

2022.12.05. 16:25

Ennyit kapott a miskolci rendőrre támadó külföldi férfi

A férfi a miskolci főutcán ököllel arcon ütötte az egyik rendőrt, majd a másikat többször megütötte, megrúgta.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság bíróság elé állítás keretében döntött a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárásban. A megállapított tényállás szerint a vádlott férfi november 26-án, az éjjeli órákban a miskolci Széchenyi utcán agresszívan viselkedett, ezért vele szemben a járőrök intézkedni akartak. 

A járőrök előbb azt tisztázták a társaságában lévő személyek segítségével, hogy milyen nyelven ért, és próbálták a társaitól elkülöníteni. Ekkor a férfi váratlanul ököllel arcon ütötte az egyik rendőrt, majd egy másikat többször megütött és megrúgott.

Bocsánatot kért 

A bíróság december 1-jén hivatalos személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétsége miatt 2 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a férfit.  

Súlyosító körülményként értékelte önhibából eredő ittas állapotát, kitartó szándékát, valamint az ilyen és hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát. Enyhítő körülményként esett latba, hogy a vádlott tényfeltáró, beismerő vallomást tett, megbánta magatartását és bocsánatot kért a sértettektől.  

Az ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, az ügyész 3 munkanapot tartott fenn jogorvoslati nyilatkozata megtételére. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában