Bűntett

2022.11.28. 14:51

Ütötte-verte, majd pénzt követelt áldozatától Miskolcon

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit zsarolás és személyi szabadság megsértése bűntettével gyanúsítanak.

illusztráció

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2022. november 22-én az esti órákban megjelent egy miskolci ingatlannál és az ott tartózkodó sértettet testszerte bántalmazni kezdte, fejen rúgta, több alkalommal fejen ütötte, miközben azt követelte tőle, hogy utaljon át 2000 Eurót bankszámlájára. A terhelt közölte a férfival, hogy addig nem engedi ki a lakásból, míg követelésének érvényt nem szerez. A fenyegetés és erőszak hatására a sértett pénzt utalt a gyanúsítottnak, aki ezt követően magával vitte a sértett mobiltelefonját, bankkártyáját, valamint 60.000 Ft készpénzét.

A cselekmény további, súlyosabb vagyon elleni és más bűncselekmények megállapítására is alkalmas lehet a nyomozás eredményétől függően.

A bíróság álláspontja szerint a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában a bizonyítást meghiúsítaná, megnehezítené. Alappal kell tartani attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, tekintettel arra, hogy az eddigi adatok szerint feltehetően bűncselekmények elkövetése útján szerzi a mindennapi megélhetéséhez szükséges anyagi javakat. A bíróság mindezeket mérlegelve 2022. december 25. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzéssel szemben a terhelt és védője fellebbezést jelentett be, így az nem végleges - közölte a Miskolci Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában