A 43. hét jelentősebb káresetei

2022.11.02. 18:00

Szörnyű események: családi házak váltak lakhatatlanná

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 92 alkalommal riasztották, amiből 24 műszaki mentés volt.

illusztráció

Fotó: Shutterstock

Kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete Sátán, a Kolozsvári utcában október 27-én. Az ózdi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak az érintett ingatlanhoz, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal eloltották a lángokat, és egy sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak az épületből. Az eset során nem történt sérülés, azonban a tető jelentős része megrongálódott, így a ház lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a rokonok segítettek.

Kigyulladt egy családi házhoz épített melléképület Sárospatakon, a Bercsényi utcában október 29-én. A tűz teljes terjedelmében érintette a melléképületet, és a lakóház tetőszerkezetére is átterjedt. A lángokat a sátoraljaújhelyi és a tolcsvai hivatásos tűzoltók eloltották, valamint két sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak a melléképületből, azonban a ház lakhatatlanná vált.

A legtöbb lakástűz elektromos problémára, nyílt láng használatára, a fűtés hibáira, főzésre, vagy dohányzásra vezethető vissza. A tűz korai észleléséhez –amely elengedhetetlen feltétele a sérülések elkerülésének, valamint a gyors és hatékony tűzoltásnak- javasolt füstérzékelőt használni az otthonunkban!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában