Letartóztatták

2022.11.29. 13:30

Miskolci rendőröket ütött és rugdosott egy ittas szlovák férfi

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki az őrizetben lévő külföldi férfit, majd indítványozta letartóztatásának elrendelését, amellyel a bíróság egyetértett.

Fotós: boyphare

A megalapozott gyanú szerint 2022. november 26-án 2 óra körül a barátaival wellness hétvégére hazánkba érkező szlovák fiatal, ittas állapotban agresszívan viselkedett Miskolc belvárosában, ezért a rendőrök intézkedtek vele szemben.

A 25 éves férfi váratlanul, egy hirtelen mozdulattal, ököllel, közepes erővel megütötte az egyik rendőr arcát, majd miután a másik rendőr lefogta a karját, az elkövető azt a szorításból kirántotta és ököllel a másik rendőrt is megütötte. Ezt követően a rendőrök földre vitték a férfit, melynek ellenállt és a hátán fekve a rendőr őrmestert páros lábbal, talppal fejbe rúgta, majd egyszer a bordáját, továbbá mindkét lábszárát hozzávetőleg összesen 7-8 alkalommal eltalálva szándékosan megrúgta.

A rendőrök az elszenvedett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseik miatt magánindítványt terjesztettek elő az elkövetővel szemben.

A regionális nyomozó ügyészség intézkedett a férfi ügyészségre történt előállítására, elrendelte őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki, amelynek során beismerő vallomást tett.

Tekintettel arra, hogy az elkövető Magyarországhoz semmilyen módon nem kötődik, a terhére rótt bűncselekmények büntetési tétele a halmazati szabályokra figyelemmel egy évtől hét év hat hónapig terjedő szabadságvesztés, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlené válna, ezért vele szemben indokolt a személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés elrendelése.

Minderre figyelemmel a nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amelyet a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája hétfőn elrendelt. A végzést minden érintett tudomásul vette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában