Durva támadás

2022.11.23. 18:00

Leütötte az idős, beteg járókelőt, majd kirabolta

Előkészítő ülést tart csütörtökön a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akit a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádol az ügyészség.

ÉM

Forrás: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint az edelényi fiatalkorú vádlott 2022 áprilisában leszólította a 66 éves, rossz egészségi állapotban lévő sértettet azért, hogy tőle – akár erőszakkal – értéket szerezzen meg. A vádlott előbb pénzt kért kölcsön gyógyszerre a sértettől, majd amikor a sértett felajánlotta, hogy kiváltja a receptet, a vádlott megpróbálta őt tenyérrel megütni, megrúgni, ám e támadásokat a sértett hárította.

Ezt követően a vádlott a férfi pénztárcáját akarta megszerezni, ennek érdekében két alkalommal, nagyobb erővel, ököllel fejen ütötte a sértettet, aki ettől a földre került és rövid időre az eszméletét is elvesztette. A terhelt magához vett 40 ezer forint készpénzt, majd elszaladt a helyszínről. A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg, a sértettnek a bántalmazás következtében sérülése nem keletkezett.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás folytatódik. A bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában