Rablás

2022.11.08. 09:25

Bottal ütötte le az idős asszonyt a két fiatal

Az Encsi Járásbíróság ítéletet hozott annak a két fiatalkorú vádlottnak az ügyében, akik azért, hogy élelmet vagy pénzt szerezzenek, 2020 júniusában bementek az idős sértett asszony krasznokvajdai otthonába.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Audio und werbung

Amikor a sértett kérdőre vonta őket, a II. rendű vádlott kétszer fejen ütötte a nőt egy bottal, aki megszédült, eszméletét vesztette és az ágyra esett. A vádlottak ekkor megijedtek és anélkül, hogy bármit magukkal vittek volna, sietve elhagyták a házat. A sértett zúzódásos sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottakat társtettesként, felfegyverkezve, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete, valamint testi sértés minősített esete miatt – az I. rendű vádlottat bűnsegédi, míg a II. rendű vádlottat tettesi minőségében – a rendiség sorrendjében 2, illetve 3 év javítóintézeti nevelésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős – közölte a Miskolci Törvényszék a honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában