Állatkínzás

2022.11.23. 10:26

Borzalmas! Háromszor lőtte fejbe a kutyát!

A szomszédok szóvá tették, hogy az eb sokat és hangosan ugat, rendszeresen kiszökik a portáról, a járókelők és kutyák után fut.

ÉM

Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 51 éves és egy 27 éves férfi ellen állatkínzás bűntette miatt. A vádirat szerint a fiatalabbik férfi 2020. szeptemberben egy ismerősétől kapott keverék kan kölyökkutyát, amit egy borsodi kistelepülésen lévő családi házának udvarán tartott. Az eb közepes testű állattá fejlődött, azonban sokat és hangosan ugatott, rendszeresen kiszökött a portáról, járókelők és kutyák után futott, ezt a szomszédok szóvá tették. A vádlott attól tartott, hogy az állat majd megtámad valakit, ezért úgy gondolta, hogy el kellene altatni, de erre nem volt pénze.

A szomszédja vadász volt 

2022. március végén a kutya gazdája átment a szomszédjában lakó idősebb férfihez, és arra a megállapodásra jutottak, hogy a férfi, aki vadász és engedéllyel tartott lőfegyvere van, lelövi az ebet. Ezután egy erdős külterületre vitték a kutyát, ahol a vadász a kutya fejéhez tartotta a gáz- és riasztófegyverét és egy lövést adott le. Az eb nem sérült meg, de megijedt. A gazdája megnyugtatta, és a férfi újra lőtt, amivel az állat fején vérző sérülést okozott, de az eb még élt. Ekkor a sikertelen lövéseket leadó férfi hazament, elhozta a lőfegyvernek minősülő céltávcsővel ellátott puskáját, és azzal a fejre leadott lövéssel kivégezte az állatot. 

A rendőrök akkor kapták el őket, amikor el akarták földelni a tetemet.

Különös szenvedést okozott 

A vádlottak a két riasztópisztollyal, majd a lőfegyverrel leadott lövésekkel különös szenvedést okoztak az állatnak.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, javasolják, hogy a vadászt tiltsák el a foglalkozásának gyakorlásától.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában