Kegyetlenség

2022.11.22. 10:17

Borzalmas! Ezt tette a kutyájával!

Éheztette, szomjaztatta, fémhulladék almon tartotta a kutyáját. Az állat hátsó lábai megbénultak.

ÉM

Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 64 éves férfi ellen, állatkínzás bűntette miatt. A vádirat szerint a férfi miskolci házának udvarán a nyitott melléképületben a falnak támasztott deszkák alatt fémhulladék almon tartotta uszkár jellegű keverék kan kutyáját. Az állatnak rendszeresen nem adott megfelelő mennyiségű élelmet és vizet.

2021. decembere előtt a szerencsétlen eb egyre elhanyagoltabb állapotba került. Az éles fémhulladékok a lábain metszett sérüléseket okoztak. Vérvesztesége volt és gyulladásos folyamatok indultak el szerevezetében. A gazda a kutya gyógykezeléséről nem gondoskodott, így az eb végtagjai olyan mértékben károsodtak, hogy hátulsó lábaira lebénult.

Felfüggesztett börtönt kaphat 

A gondozási kötelezettség elmulasztása az állatnak szükségtelen fájdalmat és különös szenvedést okozott. Mintegy 10 napon belül elpusztult volna.

Azonban egy állatmentő alapítvány önkéntesei 2021. decemberében elszállították, állatkórházban a sérüléseit ellátták és az ebet az alapítványnál helyezték el. 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás – mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában