Szörnyű!

2022.11.24. 16:06

Borsodi nőket kényszerítettek prostitúcióra Svájcban

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik megalapozottan gyanúsíthatóak prostituáltak Svájcba való utaztatásával és foglalkoztatásával.

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a két terhelt és élettársaik 2016. évtől kezdődően elfogásukig Mezőkövesden és környékén mélyszegénységben élő nőket vettek rá arra – alkalmanként férjeik, élettársaik nyomásgyakorlását is felhasználva –, hogy Svájcban, Zürich városában prostitúciós tevékenységet végezzenek. A ki- és hazautazást megszervezték és a munkavégzést felügyelték. A sértettek előre meghatározott tarifa szerint dolgoztak, naponta egy nő kb. 600-800.000 forintnak megfelelő összeget keresett, így a gyanúsítottak kéthetes „turnusokkal” összefüggésben akár 7-10 millió forintra is szert tehettek. A pénzt minden esetben át kellett adniuk futtatóiknak, amelynek töredékét csupán a hazaérkezésüket követően kapták kézhez. A gyanúsítottak és családjaik a bűncselekményből származó vagyonból luxus körülmények között éltek.

A gyanúsítottak fenti cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének megállapítására. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szigorú szankcióra, 5-15 évig terjedő szabadságvesztésre figyelemmel a terheltek esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet megalapoz a gyanúsítottak jó anyagi helyzete is, amely lehetőséget teremtene az ország elhagyására. Megalapozottan feltehető a bizonyítási eljárás befolyásolásának veszélye azáltal, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a sértetteket, tanúkat jogellenesen befolyásolnák. Tekintettel arra, hogy a bűncselekmény elkövetése az adatok szerint több évre visszavezethető, fennáll annak veszélye is, hogy mindezt folytatnák vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követnének el. A bíróság mindezeket mérlegelve 2022. december 24. napjáig elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

A végzés végleges - közölte a Miskolci Törvényszék csütörtökön.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában