Lebukott

2022.10.07. 13:48

Vezetői engedélye nem volt, lopott áru viszont akadt bőven az autójában

A bűnügyi osztályvezető szolgálatba tartott, amikor megállította a korábban Sátoraljaújhelyről eltulajdonított autót és annak utasait.

illusztráció

Fotó: Shutterstock

Jármű önkényes elvétele és lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Sárospataki Rendőrkapitányság egy 24 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2022. október 3-án a kora reggeli órákban a nyitott kertkapun keresztül bement egy sárospataki ingatlan udvarára, ahonnan elvitt egy autót, aminek ajtója nyitva volt, és benne volt az indítókulcs is.

A sértett nem sokkal kocsija eltűnése után tett bejelentést a rendőrségen az esetről. A szakmai protokoll alapján a friss információk eljutottak a Sárospataki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály vezetőjéhez is, aki Sátoraljaújhelyről tartott szolgálati helyére. Útközben felismerte az ügyben érintett autót, amit a benne lévő utasokkal együtt feltartóztatott kollégái kiérkezéséig.  

A férfiak ellenőrzése során kiderült, hogy a járművet vezető sofőrnek nincs vezetői engedélye, az autóban a rendőrök lefoglaltak egy korábban ellopott kerékpárt, illetve három üveg szeszes italt, amit nem sokkal azelőtt loptak egy élelmiszerboltból, továbbá eladták a sértett 15 kilogramm krumpliját, amit az autójában tárolt. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Csak a kocsiba ne!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs és Megelőzési Osztálya az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a közterületen leparkolt járműveiket ne hagyják nyitva, és kiváltképp ne hagyják az indítókulcsot a kocsiban! Érdemes az ingatlanok udvarán leparkolt gépjárműveket is lezárni! Az autótulajdonosok lehetőség szerint ne tároljanak nagyobb értékeket, készpénzt a járművekben. Látható helyen se hagyjanak semmit, hiszen azok lehetőséget kínálhatnak az elkövetőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában