„Látni és Látszani”

2022.10.18. 13:00

Rendőrök érkeztek több miskolci iskolába

Minden diák jól látta, hogy a rendőrök a „Látni és Látszani” kampányt is népszerűsítették egy miskolci általános iskolában.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Könyves Kálmán Általános Iskolában 2022. október 15-én tartott pályaorientációs napon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai nemcsak a rendőri életpályamodellt mutatták be, hanem felhívták arra is a figyelmet, hogy az ősz, és téli hónapokra mire ügyeljenek közlekedésük során, ha az iskolába mennek, illetve onnan utaznak haza. A tanulóknak ajándékba adott láthatóságot szimbolizáló fényvisszaverő csuklópánt voltaképpen egy memoriter a rendőrség intelmeinek rögzítésére.

Memoriter:

Az őszi, téli időszakban a balesetek egyik legfontosabb megelőzési tényezője a láthatóság és az észlelhetőség fokozása. A gyalogosoknak és a kerékpárosoknak – ennek érdekében – élénk színű ruházat és fényvisszaverő mellény viselése ajánlott. Utóbbi gyalogosoknál lakott területen kívül, míg kerékpárosok tekintetében éjszaka és korlátozott látási viszonyok között kötelező.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában