Sikkasztás

2022.10.14. 09:00

Netezni akart, lenyúlta a nagyanyja mobilját

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség sikkasztás vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben.

ÉM

A vád szerint a vádlott férfi és a nagyanyja – a sértett – rossz viszonyban voltak, de a vádlott „bejáratos”  volt a sértett olaszliszkai otthonába, ahol úgy használhatta a sértett tulajdonát képező  mobiltelefont, hogy azt az ingatlanból nem viheti el. 

Idén július 26-án a nagymama – internetezés céljából – átadta a vádlottnak a  telefont és lefeküdt aludni. A férfi a neki használatra átadott készüléket és annak töltőjét július 27-én, a hajnali órákban – miközben a sértett aludt - magához vette és a helyszínről eltávozva jogtalanul eltulajdonította.  

A vádlottnak nem állt szándékában a telefont visszaadni, hanem azt – mint sajátját – használni kívánta. A férfi ezzel a nagymamának 103 ezer forint kárt okozott, melyből az eljárás során történt lefoglalással és kiadással 100 ezer forint megtérült. 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtandó fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta a bíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában