Életveszély

2022.10.03. 09:03

Megszúrták, de még megverte támadóját

Egy miskolci taxiállomáson kialakult vitás helyzetből lett majdnem tragédia.

ÉM

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 21 éves férfi ellen, aki egy taxiállomáson kialakult vitás helyzetben élettársa miatt a helyszínre érkező nő kezéből kivett egy 18 centiméteres pengehosszúságú kést, és amikor a sértett férfi megpróbálta megnyugtatni, rátámadt, ököllel többször megütötte és mellkason szúrta.

A vádirat szerint 2021. november hónap elején, az esti órákban Miskolcon egy baráti társaság az egyik taxiállomás felé indult, hogy Felsőzsolcára utaznak. A társaság tagjai voltak a sértett férfi, egy férfi rokona és egy nő. Útközben találkoztak a vádlottal, akivel ez alkalommal a helyszínen tartózkodott a sértettel, valamint a vádlottal is korábban érzelmi viszonyt folytató nő és még egy férfi.

A vádlott a korábbi párkapcsolat miatt haragudott a sértettre. A társaság szétvált, a sértett és a vele lévő két nő és két férfi taxiba akartak szállni, viszont amikor beültek, megjelent az egyik férfi élettársa, kezében egy 18 centi pengehosszúságú konyhakéssel, és azt kiabálta a taxisofőrnek, hogy ne vigye őket sehová, mert nincs pénzük. Ekkor az autóból kiszállt a férfi és az élettársát átkergette az út másik oldalára, mire a vádlott odament a nőhöz, és egy erőteljes mozdulattal kivette a kezéből a kést, és visszaindult a gépjárműnél tartózkodók irányába.

Légmell és vérmell

A sértett férfi ekkor odalépett hozzá, és megpróbálta megnyugtatni, azonban a vádlott ököllel két alkalommal a fején és a mellkasán megütötte, majd a késsel mellkason szúrta. A sértett védekezett, igyekezett kivédeni az ütéseket, és a dulakodás közben földre vitte a vádlottat, mozgásképtelenné tette, és felszólította, hogy dobja el a kést. 

A vádlott ezután felállt, valóban eldobta a kést és azonnal elszaladt. A férfi ekkor vette észre, hogy véres a ruházata és szúrás érte. 

A cselekmény következtében szúrt sérülést szenvedett el, amely a mellüreget is megnyitotta, légmell és vérmell keletkezett, amely közvetett életveszélyes állapotot eredményezett.

Az ügyészség a büntetett előéletű többszörös és különös visszaeső, más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában