Csalás!

2022.10.22. 17:30

Lebukott a fizetés után

Azt ígérte magyar ismerősének, megjavítja a motorját, de inkább a papírjait használta fel jogellenesen.

ÉM

1407131903

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt vádat emelt egy szlovák állampolgárságú férfival szemben. A vád szerint a férfi idén augusztusban elvállalta egy magyar állampolgárságú férfi, magyar forgalmi rendszámú motorkerékpárjának javítását saját szlovákiai lakhelyén. Természetesen a motor forgalmi engedélyét is elkérte a tulajdonostól.

A szlovák férfi augusztus 5-én délután a szlovák rendszámú motorkerékpárjával megjelent egy sárospataki üzemanyagtöltő állomáson, ahol a járműbe üzemanyagot töltött, majd - annak érdekében, hogy az üzemanyagért jogosulatlanul a magyar lakosságra érvényes hatósági árat fizesse - a tulajdonos tudta nélkül a magyar forgalmi engedélyt mutatta be a pénztárnál.

Lebukott a fizetés után 

A szlovák motoros kedvezményes áron 2287 forintot fizetett az üzemanyagért, amikor azonban távozott a töltőállomásról, a kútkezelő észlelte, hogy a motorkerékpáron szlovák hatósági jelzés van és értesítette a rendőrséget.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában