Inni akartak

2022.10.20. 16:12

Egy palack bor miatt fenyegették meg halálosan egy ózdi benzinkút eladóját

Az Ózdi Járásbíróság elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik a gyanú szerint megöléssel fenyegetőztek egy ózdi benzinkúton október 15-én hajnalban.

ÉM

Fotó: Kuklis István

A rendelkezésre álló adatok szerint a két gyanúsított a töltőállomás shopjából akart megszerezni egy palack bort. Hosszasan tanakodtak, cserélgették az üvegeket, majd a pulthoz lépve azt állították, hogy a terméket máshol vásárolták és magukkal hozták, ezért nem fizetik ki. Az eladó közölte, látta, hogy a polcról vették le az árut, így azt ki kell fizetniük. Az I. rendű gyanúsított a torka elvágásával fenyegette meg a sértettet, utalva arra, hogy az sem számít, ha börtönbe megy. Az eladó ennek hatására engedte, hogy a terheltek fizetés nélkül távozzanak.

A sértett azért is tartott a férfitól, mert néhány órával korábban egyik kollégáját is megöléssel fenyegette, büszkélkedve azzal, hogy korábban már volt büntetve.

A gyanúsítottak cselekménye alkalmas lehet zsarolás bűntettének megállapítására, amely akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A bíróság álláspontja szerint a nagy tárgyi súlyú bűntett miatt kiszabható szankció mértékére figyelemmel a gyanúsítottak esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményeik kellően nem ellensúlyoznak. Tartani kell attól is, hogy a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetnék a bizonyítást. A bíróság mindezeket mérlegelve 2022. november 20. napjáig elrendelte a két férfi letartóztatását.

A végzés nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában