Nyolcvanezer forint kár

2022.09.25. 11:00

Tüzet kértek a sportpályán. Ez lett belőle...

Verekedéssel végződött a sportpályán tartott szabadtéri, zenés, táncos gasztronómiai buli.

ÉM

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat két férfival szemben. A vád szerint a páros június 24-én 23 óra után, erősen ittas állapotban tartózkodtak a karcsai sportpályán tartott szabadtéri, zenés, táncos gasztronómiai buli. Megállítottak egy férfit és tüzet kértek. Az közölte velük, hogy nem ad nekik tüzet, mire a férfiak indulatosak lettek, verekedni hívták, a derekánál fogva rángatták, majd többször is kézzel arcon, fejen ütötték őt. 

A megtámadott férfi védekezett, dulakodott a támadókkal, de a páros a földre húzta. Onnan felállva a férfi a barátnőjével együtt a sportpályán levő öltöző épületébe menekült és bezárkózott az egyik helyiségbe, majd annak ablakán kimászva mindketten távoztak a helyszínről. 

A támadók azonban követték őket az épületbe, ahol hangosan kiabálva követelték, hogy a férfi jöjjön ki. Eközben egyikük - az első rendű vádlott - a különböző helyiségek ajtajain dörömbölt, melynek során két bezárt beltéri ajtót is olyan erővel ütött, hogy azok lapja betört.

Nyolcvanezer forint kár 

A férfiak kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben riadalmat, megbotránkozást váltson ki. A vádlottak általi bántalmazás következtében a megtámadott férfi  8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, azonban könnyű testi sértés miatt magánindítványt nem terjesztett elő. 

Az első rendű vádlott a beltéri ajtók megrongálásával 80 ezer forint kárt okozott. Az ügyészség a vádlottak egyikével szemben közérdekű munka büntetést, míg társával szemben próbára bocsátást indítványozott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában