Ösztöndíj

2022.09.12. 18:00

Roma származású fiatalok válhatnak rendőrré

Kötetlen beszélgetésre invitálta Czinege László r. dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője azt a két fiatalt, akikkel a rendőrség ösztöndíj-szerződést írt alá.

Forrás: police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság tanácstermében 2022. október 12-én a szerződés aláírását követő beszélgetésen vettek részt a főkapitányság vezetőjével a diákok, és a szüleik.

A rendőr-főkapitányság először 1996-ban hirdette meg a cigány származású fiatalok rendőrré válásának elősegítését célzó ösztöndíjas pályázatát. Az idei évben két, támogatásra alkalmas tanulóval kötött szerződést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. Az egészségügyi és a pszichológiai alkalmassági vizsgálatok elvégzése után a Nyitott Ajtó Baptista Szakképző Iskola két tanulójával kötött támogatási szerződést a főkapitányság.

Az elmúlt 25 évben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság támogatási rendszerével már harmincketten kerültek a rendőrség tagjainak sorába. Közülük kilencen teljesítenek jelenleg is szolgálatot megyénk különböző rendőrkapitányságainak állományában. A támogatott diákok közül jelenleg ketten a Miskolci Rendvédelmi Technikumban tanulnak, egy leendő kollégánk pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen folytatja tanulmányait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában