Kábult volt

2022.09.25. 12:00

Megállították a rendőrök. Ez volt a bódult sofőr kocsijában

A vádlott vér-és vizeletmintája nemcsak az autóban talált anyagot tartalmazta.

ÉM

Delta 9-THC

Az Encsi Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2021. október 30-án 0 óra 20 perckor a 3-as főúton, az encsi körforgalom és Forró között közlekedett a személygépkocsijával, ahol a rendőrjárőrök közúti ellenőrzés alá vonták.

A rendőri intézkedés során férfi autójában különböző ismeretlen eredetű növényi törmelékeket, valamint fehér port és tablettát találtak, majd lefoglalásra, melyekről, az autós úgy nyilatkozott, hogy azok kábítószerek, melyekből fogyasztott is indulás előtt. 

A nyomozás megállapította, hogy a vádlottnál talált és általa részben elfogyasztott anyagok kannabinoid vegyületek, ezekből a delta-9-THC volt kimutatható, mely  kábítószernek minősül. A vádlott vér-és vizeletmintája nemcsak ezt az anyagot tartalmazta, hanem a szervezetében a delta 9-THC-n kívül a delta 9 THC-COOH is kimutatható volt.

Kábult volt, nincs kétség 

Mindezek alapján kétséget kizáróan megállapítható, hogy a vádlott a jármű vezetésekor az említett kábító hatású szerek által befolyásolt állapotban volt. Az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint a tőle lefoglalt anyagok elkobzására tett indítványt a bíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában