Nincs gyanúsított

2022.09.14. 20:00

Még ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség a három életet követelő pincebalesetben

Portálunk úgy tudja, hogy egy építési vállalkozó alkalmazta a három szerencsétlenül járt férfit.

ÉM

A mentés során már csak a holttesteket tudták kiemelni

Forrás: Katasztrófavédelem

Ahogy korábban beszámoltunk róla, három fiatal férfi végzett munkálatokat egy Miskolctapolcán található pincében augusztus 31-én a reggeli órákban, amikor a pince mennyezete beszakadt és a munkásokat maga alá temette. Egy meglévő pincét bővítettek, egy 15 méteres járat után szerettek volna kialakítani egy termet. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a területet lezárták. Az életjelet nem adó férfiak pincéből történő kiemelése az omlásveszély miatt speciális intézkedéseket igényelt, sajnos mindannyian életüket vesztették.

A portálunknak nyilatkozó egyik hozzátartozó arról beszélt nekünk, hogy a férfiakat egy építési vállalkozó alkalmazta, akit a pince tulajdonosa bízott meg a munkával.

A szakértőkre várnak

A megyei rendőr-főkapitányságok aziránt érdeklődtünk, hogy az eljárás ismeretlen tettes ellen, vagy nevesítve indult-e meg? Ki lehet a gyanúsítottja az esetnek, illetve történt-e már gyanúsítotti kihallgatás, felmerült-e a letartóztatás kérdése?

Megkeresésünkre portálunknak elmondták: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen folytat eljárást foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanújával. A tanúkihallgatások megtörténtek, és az információgyűjtés is, jelenleg a szakértői véleményeket várja a rendőrség. Ezek eredménye határozhatja meg az eljárás további szakaszát és az esetleges gyanúsítást is.

A kormányhivatal is vizsgálja

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya munkavédelmi és foglalkoztatásfelügyeleti hatósági ellenőrzés keretében vizsgálja a miskolctapolcai halálos kimenetelű munkabaleset körülményeit. A hatósági ellenőrzések folyamatban vannak. Érdeklődtünk itt is, hogy van-e már olyan megállapítása a vizsgálatnak, amelyet meg tudnak osztani portálunkkal – ha kapunk ilyen választ, azzal frissítjük cikkünket.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal által, a miskolctapolcai munkabalesettel kapcsolatban indított vizsgálat jelenleg is folyamatban van, így arról további tájékoztatás nem adható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában