Bírósági ügy

2022.09.30. 12:26

Kegyetlen! Rátámadtak egy iskolaőrre Borsod megyében

Két férfi agresszívan lépett fel egy alsózsolcai általános iskola iskolaőrével szemben 2022. szeptember 27-én.

Forrás: police.hu

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint társával együtt egy ismerősük lányának korábbi sérelme miatt agresszívan lépett fel az alsózsolcai általános iskola iskolaőrével szemben 2022. szeptember 27-én.

A gyanúsított erősen ittas állapotban, félmeztelenül tolta kerékpárját, amelyet ellökött magától és a sértett férfi felé indult. Közben trágár módon megveréssel fenyegetőzött, társa a háttérből mindvégig hergelte. Az iskolaőr – aki közfeladatot ellátó személynek minősül – többször felszólította a két férfit cselekményük abbahagyására, de nem járt sikerrel. A gyanúsított ökölbe emelt kezével a sértett felé ütött, illetve rúgó mozdulatot is tett. A fenyegetésnek az vetett véget, hogy a sértett a korábban már kilátásba helyezett intézkedést beváltva könnygázzal fújta le támadóját.

A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtésük eredményeként az elkövetőt két órán belül elfogták, előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottkét hallgatták ki, őrizetbe is vették, és előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásának indítványozására.

A rendőrök az üggyel kapcsolatban 2022. szeptember 28-án a család egyik ismerősét - egy 41 éves férfit - szintén közfeladatot ellátó személy elleni erőszak elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható akár 7 és fél év tartamú szabadságvesztésre figyelemmel a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Tartani kell attól is, hogy az eddig ki nem hallgatott személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást, amelyre kihallgatása során tett is utalást. Mivel a terhelt az erőszakra a problémamegoldás megengedett eszközeként tekint, megalapozottan feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság mindezeket mérlegelve 2022. október 29. napjáig elrendelte a letartóztatását.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett. A rendőrség az eset kapcsán hangsúlyozta: az iskolaőr alapvető feladata az oktatási intézmények rendjének fenntartása, az iskolákban előforduló jogsértő magatartások megszakítása, megelőzve ezzel a konfliktushelyzetek elfajulását, így a törvény erejénél fogva nem számíthat „semmi jóra” az, aki megtámadja az iskolaőrt!  - közölte a Miskolci Törvényszék és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában