Hajtóvadászat

2022.09.21. 13:29

Hőkamerával is keresték Borsodnádasdnál az elfutott migránsokat

Egy kisbuszt vontak ellenőrzés alá a rendőrök, amikor a raktérben lévő illegális migránsok egy része beszaladt a környékbeli erdőbe.

ÉM

Forrás: Facebook

A Facebookon tettek közzé szemtanúk információkat és fotókat arról, hogy kedden délután a 25-ös főúton Borsodnádasdnál vontak ellenőrzés alá egy Mercedes kisbuszt a rendőrök, amikor a rakterében lévő illegális migránsok egy része elfutott. A szemtanúk szerint nagy erőkkel indult meg a hajtóvadászat utánuk, kutyákkal és hőkamerákkal is keresték őket. A hozzászólok közül többen is reményüknek adtak hangot, hogy mihamarabb elfogják őket.

Forrás: Facebook

Az esettel kapcsolatban az Országos Rendőr-főkapitányság csak a határrendészeti összesítőben tett közzé információt, eszerint nyolc fő határsértőt tartóztattak fel megyénkben, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában