Romantika helyett rablás

2022.09.24. 13:38

Elkábította a tiszatarjáni nőt az otthonában, ami ezután következett, büntetendő

A Mezőkövesdi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben rablás minősített esete miatt indult nyomozás.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és a sértett online felületen ismerkedett meg és beszélt meg találkozót. Ennek alkalmával 2022. szeptember 21-én a férfi meglátogatta a nála majdnem húsz évvel idősebb nőt tiszatarjáni otthonában. A beszélgetés során bizalmába férkőzött és egészségi állapotáról, anyagi helyzetéről is faggatta, majd két tablettát adott át a sértettnek, aki azt bevéve elkábult. A gyanúsított ezt kihasználva közel egymillió forint készpénzt és két aranynyakláncot vitt magával.

A rendőrség másnap Budapesten fogta el a férfit, akinek cselekménye alkalmas lehet a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének megállapítására.

Letartóztatásban

A bíróság álláspontja szerint a nagy tárgyi súlyú bűntett miatt kiszabható szankció mértékére figyelemmel a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Tartani kell attól is, hogy az eddig ki nem hallgatott személyek befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást. Megalapozottan feltehető továbbá, hogy a terhelt újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért a bíróság mindezeket mérlegelve 2022. október 23. napjáig elrendelte a letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában