A 32. hét jelentősebb káresetei

2022.08.16. 07:30

Szabadtéri tűz, kigyulladt egy lakóház szobája

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 157 alkalommal riasztották, amiből 78 tűzoltás volt.

Fotó: Shutterstock

Kigyulladt egy lakóház szobája Ózdon, a Sziklás tetőn augusztus 11-én. Az ózdi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak az érintett ingatlanhoz, majd gyorsbeavatkozó sugarakkal elfojtották a lángokat és átvizsgálták a házat. A tűz nem terjedt tovább a szobából, így az épület lakható maradt és sérülés sem történt. 

Tűz keletkezett egy hulladéklerakó telepen, Hejőpapi külterületén, augusztus 13-án. A tűzesethez Mezőcsátról, Mezőkövesdről, Tiszaújvárosból és Szerencsről vonultak a hivatásos tűzoltók három gépjárműfecskendővel és két vízszállító járművel. Az egységek a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a tüzet, amely körülbelül nyolcszáz négyzetméteren égett. A környéken élőket nem veszélyeztette az esemény, a tűzben senki sem sérült meg.

Egy nagy kiterjedésű szabadtéri tűz miatt riasztották a hivatásos tűzoltókat Zalkod határába augusztus 14-én. A lángokat, amelyek körülbelül harminc hektáron pusztítottak, a sátoraljaújhelyi, a tolcsvai és a cigándi egységek oltották el vízsugarakkal, háti permetezővel és kéziszerszámokkal. Az egységek munkáját a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Lakóházakat nem veszélyeztetett a tűz és sérülés sem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában