Tűz

2022.08.17. 20:35

Olaj kapott lángra a tűzhelyen Miskolcon

Tűzhelyen felejtett olaj okozott tüzet szerdán este egy harmadik emeleti lakás konyhájában, Miskolcon, a Szinyei Merse Pál utcában.

Fotó: Shutterstock

A lángokat, amelyek átterjedtek a konyhabútorra is, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói fékezték meg és oltották el egy porral oltó készülékkel. Az egységek kiérkezése előtt a lakót az egyik szomszédja menekítette ki a lakásból. A tűzoltók átvizsgálták és átszellőztették a helyiségeket, a veszély megszüntetéséig a többi lakást senkinek sem kellet elhagyni.

Hasonló esetek rendszeresen, szinte minden héten előfordulnak, sokszor csak a szerencsén múlik, hogy nem történik nagyobb baj.

A főzés, mint tűzveszélyes tevékenység kiemelt veszélyforrásnak tekinthető az otthonunkban, hiszen a tűzhelyen felejtett olaj, vagy zsiradék túlhevülése és meggyulladása súlyos következményekkel járhat! A háztartásban keletkező tüzek többsége az emberi figyelmetlenségre, gondatlanságra vezethető vissza, ezért egy kis odafigyeléssel és tudatos magatartással megelőzhető a baj! A tűz korai észleléséhez –amely elengedhetetlen feltétele a sérülések elkerülésének, valamint a gyors és hatékony tűzoltásnak- javasolt füstérzékelőt használni az otthonunkban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában