Tragédia!

2022.08.31. 10:21

Halálos pincebaleset Miskolctapolcán, több napig is eltarthat a mentés (Frissítve)

Információink szerint beszakadt egy pince Miskolctapolcán, amelynek több halálos áldozata is van.

17:00

Munkavégzés közben történt a baleset, egy meglévő pincét bővítettek egy 15 méteres járat után szerettek volna kialakítani egy termet - tudtuk meg Ónodi Lászlótól, a Barlangi Mentők Észak-magyarországi Egyesületének tagjától, aki a baleset helyszíni szemléjén vett részt. Arra a kérdésünkre: van-e esély arra, hogy túlélő legyen a romok alatt Ónodi László határozott nemmel felelt. 

Teljes cikket, amelyben megszólal Lehoczki László, a Spider Mentőcsoport vezetője is, itt olvashatják:

16:20

A Selmeci és Homonnai utca irányából változatlanul le van zárva az Imreh Zsigmond utca. A helyszínen rendőrautók jönnek-mennek. 

Folyamatosan próbáltuk a környékbelieket kérdezni, ők mit tudnak a tragikus esetről. Beszéltünk egy utcabelivel - mint mondta: az ő számára is csak a rendőrautók láttán lett egyértelmű, hogy baj van. Részleteket nem tudott. 

A környéken híre ment a halálos áldozatokat követelő balesetnek. Akárkit kérdeztünk: a tényeket ismerték, a körülményekről nem tudtak. 

14:17

Egyelőre nincs további tájékoztatás a baleset kapcsán a mentésben résztvevő szervek részéről. A miskolci hivatásos tűzoltók már elhagyták a helyszínt, mivel jelenleg nem tudnak beavatkozni, de a katasztrófavédelem műveleti szolgálata továbbra is jelen van. A rendőrség munkatársai hermetikusan lezárták a környéket, csak az utcákban lakókat engedik be, helyszíni tapasztalataink szerint több rendőrségi vezető is járt a helyszínen. Ahogy a mentőszolgálat részéről is megjelentek vezetők, ám mivel a mentés egyelőre nem megvalósítható, így nincs feladatuk.

Portálunk úgy tudja, hogy a helyszínre érkezett bányamérnök, geológus és statikus szakember is, akiknek egybehangzó véleménye és javaslata az, hogy nem lehet addig az ásást és a testek kiemelését megkezdeni, amíg a megfelelő aládúcolás meg nem történik a területen. Egy rosszul megkezdett ásás ugyanis akár több tonnányi talajt, kőzetet is megmozdíthat, ami további omlásokat eredményezhet. 

Tekintettel a felmerült nehézségekre nem valószínű, hogy a szerdai napon megtörténhet a holttestek kiemelése, sőt akár több napot is igénybe vehet a mentés. 

10:56

Leskó Diána, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy két férfi a balesetben biztosan elhunyt. A harmadik férfi a leszakadt födém alatt lehet, jelenleg bányamérnököket várnak a helyszínre, mivel a leszakadt pincefödémet nem merik megmozdítani a további leszakadás veszélye miatt.

 

10:44

Egy miskolci pince omlott rá három – felújítási munkálatokat végző - férfira.

Három fiatal férfi végzett munkálatokat egy Miskolcon található pincében 2022. augusztus 31-én a reggeli órákban, amikor a pince mennyezete beszakadt és a munkásokat maga alá temette.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a területet lezárták.

Az életjelet nem adó férfiak pincéből történő kihozása az omlásveszély miatt speciális intézkedéseket igényel, amelyek végrehajtása jelenleg is folyamatban van.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

10:21

A mentés jelenleg is folyamatban van. Úgy tudjuk többen is a törmelékek alatt rekedtek és vélhetően áldozata, áldozatai is vannak a balesetnek. Kollégáink a helyszínre tartanak, hamarosan bővebb információkkal is bővítjük cikkünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában