A 30. hét jelentősebb káresetei

2022.08.02. 07:30

4 embert feszítővágóval kiszabadítottak ki a tűzoltók az elmúlt héten

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 194 alkalommal riasztották, amiből 68 tűzoltás volt.

Fotó: Shutterstock

Lángoló száraz fű, bozótos és erdő aljnövényzet miatt riasztották a tűzoltókat Borsodgeszt határába július 27-én. A mezőkövesdi és a miskolci hivatásos tűzoltók három gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak az érintett területre. Az egységek a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, vízsugarakkal, háti permetezővel, valamint kéziszerszámokkal fékezték meg és fojtották el a lángokat, amelyek körülbelül hetven hektáron pusztítottak. A tűz lakóházakat nem veszélyeztetett és sérülés sem történt.

Elgázolt egy embert a villamos Miskolcon, az Újgyőri főtéren július 29-én. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói megbontották az útburkolatot, hogy a mentők mielőbb hozzáférjenek a sérülthöz. Miután a helyi közlekedési vállalat speciális emelőjével megemelték a villamost, az egység a mentőkkel kiszabadította a bajbajutottat a jármű alól. 

Mezőgazdasági területre hajtott és felborult egy személygépkocsi a 26-os főút mellett, Sajóivánka külterületén július 29-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók feszítővágóval kiszabadítottak egy embert az autóból, majd a mentőkkel közösen kiemelték a sérültet a járműből.

Három személygépkocsi karambolozott a 37-es főút 72-es kilométerszelvényénél, Sátoraljaújhely határában július 31-én. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók három embert feszítővágóval kiszabadítottak az összeroncsolódott autókból, átadták őket a mentőknek, valamint áramtalanították a járműveket. A műszaki mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt lezárták a hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában