A 29. hét jelentősebb káresetei

2022.07.26. 07:30

Villámcsapás miatt kigyulladt egy tároló, fakidőlések, faág leszakadások

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 271 alkalommal riasztották, amiből 130 tűzoltás volt.

Fotó: Shutterstock

Tűz keletkezett egy hulladéklerakó telepen, Sajókaza külterületén, július 19-én. A tűzesethez Kazincbarcikáról és Szendrőből vonultak a hivatásos tűzoltók három gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel. Az egységek a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltották el a tüzet, amely körülbelül kétszáz négyzetméteren égett. A környéken élőket nem veszélyeztette az esemény, a tűzben senki sem sérült meg.

Földmunkavégzés közben megrongálódott egy gázvezeték Edelényben, az István király útján július 19-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók ötven méteres biztonsági zónát jelöltek ki a gázszivárgás körzetében és biztosították a helyszínt. A veszély megszüntetéséig az érintett területről hat lakónak kellett távozni, az eset során nem történt sérülés.

Darázsirtás miatt gyulladt ki egy családi ház tetőszerkezete Sajószentpéteren, az Attila utcában július 20-án. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók éppen a közelben tartózkodtak, így hamar az érintett ingatlanhoz érkeztek. Az egység egy gyorsbeavatkozó sugárral eloltotta a tüzet és átvizsgálta a padlásteret. A szakszerűtlen darázsirtás miatt körülbelül tíz négyzetméteren rongálódott meg a tető. Az eset során nem történt sérülés, a ház lakható maradt.

Csaknem negyven hektáron égett a búzatarló Vatta közelében július 22-én. A tüzet, amelyben kétszáz hengerbála is megsemmisült, a mezőkövesdi és mezőcsáti hivatásos tűzoltók oltották el vízsugarakkal és kéziszerszámokkal. Az eset során nem történt sérülés.

Száraz növényzet, bozótos és két romos hétvégi ház égett Miskolc külterületén, a Herceg Hajtás dűlőn július 23-án. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói vízsugarakkal, háti permetezővel és kéziszerszámokkal fojtották el a lángokat, amelyek körülbelül nyolcezer négyzetméteren pusztítottak. A tűzben egy ember megsérült.

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy miskolci családi házban július 23-án. A bejelentő az egység kiérkezése előtt két gyermekkel együtt elhagyta az épületet és megkezdte a szellőztetést. Az egység rekonstruálta a körülményeket, majd méréseket végzett a házban. A mérgező gáz egy nyílt égésterű, gázüzemű berendezés miatt halmozódott fel, azonban a szén-monoxid-érzékelőnek köszönhetően nem történt sérülés.

Egy épülő, szendvicspanel szerkezetű csarnok tetőszigetelése kapott lángra Miskolcon július 23-án. A miskolci hivatásos tűzoltók öt egységgel érkeztek a helyszínre, majd a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, magasból mentő járművekről oltották el a tüzet, amely körülbelül tizenöt négyzetmétert érintett. Az eset során nem történt sérülés.

Harminc alkalommal riasztották a megye hivatásos tűzoltóegységeit, főleg fakidőlések, faág leszakadások miatt július 23-án. A legtöbb káreset Szerencs és Sátoraljaújhely környékén történt. Szerencsen egy családi ház kéménye, illetve egy másik lakóház tűzfala rongálódott meg a viharban, míg Tolcsván egy kidőlt fa szakította le a villanyvezetéket. Bodrogkeresztúrnál, a 37-es főúton autóra dőlt egy fa, amely következtében egy ember megsérült.

Villámcsapás miatt kigyulladt egy tárolóként használt épület Kazincbarcikán, az Erőmű utcában. A teljes terjedelmében lángoló tetőt a kazincbarcikai és a szendrői hivatásos tűzoltók oltották el a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az egységek két acetilén- és egy oxigénpalackot találtak a házban, melyeket hőhatás is ért, ezért a tűz oltásával egy időben a palackokat is folyamatosan hűtötték. A robbanás megelőzése érdekében az acetilénpalackokat a rendőrség mesterlövészei kilőtték, az eset során nem történt sérülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában