Szexuális erőszak

2022.07.13. 09:02

Szívességi lakáshasználó áldozatai lettek a gyermekek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 51 éves férfi ellen szexuális erőszak bűntette miatt, aki szívességi lakáshasználóként lakott egy sárospataki tanyán.

Fotó: Shutterstock

Ház körüli munkákat végzett és segédkezett a két gyermekkorú fiú ellátásában is, akiknek sérelmére több alkalommal szexuális erőszakot követett el.  

A vádirat szerint a vádlott 2020. október hónaptól november hónap közepéig, majd 2021. január hónap végétől február hónap elejéig terjedő időtartamokban Sárospatakon szívességi lakáshasználóként egy tanyán lévő házban lakott.

A ház egyik lakrészében a tanya tulajdonosa élt 7 éves és 11 éves fiúgyermekeivel, akiknek az édesanyja korábban elhalálozott. Az időközben szintén elhunyt háztulajdonos mentális és szenvedélybeteg volt, ezért különböző gyógyszereket szedett, amelyekre alkoholt fogyasztott, ilyenkor elaludt és lényegében öntudatlan állapotba került.

A vádlott ezeket a helyzeteket kihasználva, a 7 éves fiúgyermeket behívta a szobájába és sérelmére rendszeresen szexuális cselekményeket végzett. A gyermek azért nem szólt az édesapjának az esetekről, mert minden egyes ilyen cselekmény után csokit kapott a vádlottól, valamint tartott attól, hogy ha ezeket elmondja, az édesapja bántani fogja.

A vádlott a 11 éves fiúgyermek sérelmére is több alkalommal szexuális cselekményt végzett, de amikor a gyermek már határozottan ellenállt, tartva attól, hogy felfedi a történteket, vele szemben már nem folytatta cselekményét.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra, valamint indítványozta a vádlott végleges hatályú eltiltását minden olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gyógykezelését végezné. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában