Rendőrségi, bírósági esetek

2022.07.11. 07:00

Száguldozó autós, embercsempészés – bűnügyi hírösszefoglaló a megyéből

Ez a hét sem telt eseménytelenül a megyei rendőrőrsökön, bíróságokon. Lássuk, milyen fontos, érdekes rendőrségi esetek történtek Borsodban július 4-e és július 10-e között.

Forrás: police.hu

Saját unokáját molesztálta a 62 éves férfi – A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 62 éves férfi ellen emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt, aki 21 éves lány unokájának felajánlotta, hogy segít gyakorolni a gépjárművezetést, így megbeszélt időpontban a tulajdonát képező személyautóval közlekedtek. A vezetést átengedte unokájának, azonban a visszafelé úton, amikor már ő vezetett, útközben többször félrehúzódott, megállt és a mellette ülő unokája mellét fogdosta, markolászta.

Felfegyverkezve ment benzinkutat és dohányboltot rabolni egy férfi Miskolcon – A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa 2022. június 30-án hozott ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Több alkalommal megrúgta, rátérdelt és a fején is ütlegelte áldozatát – A boltban tartózkodó, számára ismeretlen férfinak odaszólt, hogy miért nézi őt, ezen vitatkozni kezdtek.

Addig ütötte és rúgta a nőt, amíg az eszméletét is elvesztette – Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki egy megyénkbeli kistelepülésen életveszélyes sérüléseket okozott élettársának.

Fakaróval támadt a fiatalkorú Lyukóbányán – A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás.

Derítőgödörbe fulladt a két és fél éves gyermek – Ítélet született a Miskolci Törvényszéken abban a nagy port kavart ügyben, amelyben az ügyészség vádirata alapján az akkor 13 éves Alex a taktaharkányi udvarukon lévő derítőgödörbe dobta két és fél éves unokatestvérét, aki belefulladt a szennyvízbe.

Le akarta lövetni magát a rendőrökkel, terrorcselekményért ítélték el – A terrorcselekmény ritka, de a közrendet, közbiztonságot súlyosan veszélyezteti, ezért a törvény szigorúan bünteti.

Az utcán tépte meg haragosát a sárospataki asszony – A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés miatt emelt vádat egy nővel szemben. 

Lövöldözés egy borsodi lagziban: a sértett fejére célzottan két lövést adott le – A vádlott rászólt a lagziban zenét szolgáltató férfira, hogy halkítsa le a zenét, majd kezébe vette a légpisztolyt és azzal a sértett fejére célzottan két lövést adott le.

A 37-es számú főúton száguldozott egy autós – Duplázott az az autós, aki a 37-es számú főúton jelentősen túllépte a sebességhatárt ott, ahol a közelmúltban halálos közúti közlekedési baleset is történt.

Életveszélyesen bántalmazta élettársát – ennyi ideig lesz börtönben a férfi – A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Prostitúciós tevékenységre bíztatta a lányokat külföldön – Saját megélhetőségüket a futtatott lányoktól származó bevételre építették.

Újabb embercsempészeket tartóztatott le a bíróság - összesen negyvennégy menekültet szállítottak – A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte két külföldi állampolgár letartóztatását, akiket embercsempészés bűntettével gyanúsítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában