Ózdi balhé

2022.07.04. 15:04

Rendőröket rángattak, jogerős ítélet jöhet

Nyilvános ülést tart a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa kedden azoknak a férfiaknak az ügyében, akiket bíróság elé állítás keretében ítéltek el társtettesként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt.

HI

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az elsőfokon eljárt Ózdi Járásbíróság által megállapított tényállás szerint 2022. március 27-én reggel csendháborítás miatti intézkedés céljából rendőrök jelentek meg egy ózdi ingatlannál. A rendezvényt szervező férfit előállították, aki ezt tudomásul vette és beült a rendőrautóba. A két vádlott azonban ezt kifogásolta és egyet nem értésüknek hangot is adtak, majd agresszívan a rendőrök és az autó felé indultak, hogy társukat kiszabadítsák. A férfiak úgy próbálták megakadályozni az intézkedés végrehajtását, hogy a rendőrök karját és a kocsi ajtaját is rángatták. Testi kényszer és könnygáz alkalmazása vetett véget cselekményüknek. 

Az elsőfokú bíróság mindkét vádlottat egy év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet a vádlottak és az I. rendű vádlott védője tudomásul vette, míg az ügyész súlyosítás, a II. rendű vádlott védője pedig enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

A Miskolci Törvényszék tájékoztatása szerint az eljárás befejezése, tehát jogerős ítélet várható kedden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában