Drogtermesztőkre csaptak le

2022.07.23. 08:35

Marihuánaültetvény, lopott árammal

Miskolci nyomozók csaptak le a budapesti és az érdi drogtermesztő termekre.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Letartóztatta a bíróság azt a két férfit, akiket a nyomozók kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak meg. A police.hu az esetről közölte: A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda miskolci nyomozói Érden és a fővárosban csaptak le. A profi drogtermesztő termekben fűtő-, hűtő-, világító-, elszívó- és levegőkeringtető rendszerek működtek. A háztulajdonosok a helyiségek villamosenergia-ellátását az ingatlanok villanyóráinak illegális átalakításával – az áramszolgáltatót kikerülve – vételezték.

Érden a rendőrök összesen 100 kifejlett marihuánaegyedet találtak, és mintegy 100 gramm amfetamint. Míg a budapesti házban már leszüretelt és leszárított kannabiszt találtak, mintegy 5 kilo­gramm mennyiségben.

A miskolci egység kiderítette, hogy a két férfi – akik egyébként gyerekkori barátok – közel egy éve űzte titkos növénytermesztő üzletét. A páros a megtermelt kábítószert fogyasztóknak értékesítette tovább.

A teljes bűnelkövetői kör feltérképezése még folyamatban van – írta a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában