Bíróság

2022.07.14. 10:22

Ítélet a kábítószer-kereskedelemmel vádolt olasz kamionsofőr ügyében

A Tiszaújvárosi Járásbíróság 2022. július 11-én ítéletet hozott annak az olasz rendszámú tehergépkocsival közlekedő férfinak az ügyében, akit 2021. július 20-án a reggeli órákban Tiszaújvárosban vontak rendőri intézkedés alá, melynek során a kamionban kábítószerhez használt mérleget, valamint egy neveket tartalmazó listát találtak.

Fotó: Shutterstock

A vádlott ruházatának átvizsgálása során, illetve a férfi miskolci tartózkodási helyén több, mint 80 gramm alufóliába, illetve simítózáras tasakba csomagolt növényi törmelék és növényi eredetű anyag, továbbá 2 csomag fehér színű kristályos anyag került feltalálásra.

A férfi vonatkozásában végzett kábítószergyorsteszt pozitivitást mutatott.

A bíróság a vádlottat kábítószer-kereskedelem bűntette miatt 3 év 3 hónap szabadságvesztésre, 5 év Magyarország területéről való kiutasításra és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá vele szemben vagyonelkobzást rendelt el.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője elsődlegesen – téves jogi minősítés miatti - felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában