Tűzeset

2022.07.01. 18:59

Őrületes tűz tombolt a Bükkben - a katasztrófaturistákat nem engedi a rendőrség (Frissül!)

4-es, kiemelt fokozatban birkóznak a lángokkal, már 100 hektáron ég az erdő.

PN

Pénteken éjszaka sikerült körülhatárolni a tüzet, a továbbterjedést sikerült megakadályozni – nyilatkozta a Borsod Online-nak nem sokkal pénteken 23 óra előtt Rinyu Zsuzsanna a megyei katasztrófavédelem szóvivője. Elhúzódó utómunkálatokra lehet számítani. A parázsló, izzó részéket számolják fel a tűzoltók, de úgy néz ki, hogy a tűz  továbbterjedését sikerült megakadályozni

Jelenleg már 14 autóval vannak a helyszínen a megye tűzoltói, hogy megfékezzék a hatalmas lángokat - erősítette meg Rinyu Zsuzsanna a megyei katasztrófavédelem szóvivője. A katasztrófavédelem műveleti szolgálata is a helyszínen van, akik az egységek irányítását végzik.

Jávorkút térségében nagy területen ég az aljnövényzet és az erdő.

A helyszínen vannak a miskolci, a kazincbarcikai, tiszaújvárosi és a szerencsi hivatásos tűzoltók mellett az ózdi, az encsi mellett a bükkszentkereszti, a répáshutai és a mezőcsáti lánglovagok is.

A rendőrség szakemberei is a helyszínen vannak, hogy az érintett erdei utakat biztosítsák, lezárják. Az Ómassára vezető úton megállítják az autósokat, csak a helyieket és a menetrendszerű járatokat engedik el – tudta meg a Borsod Online Dobi Tamástól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtósától.

Fotóriporterünk, Bujdos Tibor a helyszínen van, Ómassáig akadálytalanul eljutott, ott nem látni tüzet. Visszafelé, Jávorkútnál az út már le van zárva, senkit nem engednek fel, egyelőre az önkénteseket sem.

Információink szerint Répáshutára sem lehet jelenleg eljutni innen, Bükkszentkereszt felé lehet kerülni.

(Folyamatosan frissítjük.)

(A borítókép illusztráció | Forrás: shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában