Hétköznapi hősök

2022.07.08. 14:30

Fuldoklót mentett ki egy katona házaspár a Mályi-tóból

ÉM

Müllerné Dobai Judit és Müller Sándor

Fotó: Magyar Honvédség

Egy fulladozó férfi gyors és szakszerű ellátásában vettek részt Mályiban, július első hétvégéjén a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái: Müller Sándor százados és felesége Müllerné Dobai Judit főtörzsőrmester – adta hírül közösségi oldalán a Magyar Honvédség.

A katona házaspár és gyermekük Mályiban töltötték szabadidejüket. Gyermekük éppen evezett a Mályi-tóban, szülei pedig a közelében vízibicikliztek, amikor a vízben furcsán úszó személyre lettek figyelmesek. Amint közelebb értek a férfihoz, látták, hogy fuldoklik. Azonnal kiemelték a vízből. Müllerné Dobai Judit a kimerült, de még eszméleténél lévő úszót az elsősegélynyújtás szabályainak megfelelően stabil oldalfekvésbe helyezte. Majd megkezdte a bajbajutott ellátását a harctéri életmentő (CLS) tanfolyamon elsajátított ismeretei szerint. 

A szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a férfi elegendő vizet tudott felköhögni. A part közelébe érve kiabáltak az ott lévőknek, hogy hívjanak mentőt. 

Amíg az Országos Mentőszolgálat munkatársai megérkeztek, felügyeltek az addigra már kommunikálni is képes úszóra, aki a mentőbe már a saját lábán tudott beszállni – tudtuk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában