Elítélte a bíróság

2022.07.12. 15:30

Fel akarta gyújtani volt párja lakását egy ózdi férfi

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, akit emberölés és közveszély okozásának elkészületével vádolt meg az ügyészség.

Shutterstock/illusztráció

A megállapított tényállás szerint a férfi nem tudta elfogadni, hogy élettársa szakított vele, ezért 2019. február 28-án délután a nő ózdi lakásának bejárati ajtaját benzinnel lelocsolta és gyújtogatással fenyegetőzött. Többször kérte a sértettet, hogy menjen ki, de a nő nem tett eleget a felszólításnak, hanem értesítette a rendőrséget. Amikor a hatóság tagjai a helyszínre érkeztek, a férfi a benzintócsa közepén állt és dohányzott, zsebében öngyújtó volt.

A törvényszék a vádlottat emberölés és közveszély okozásának előkészülete miatt 3 év 5 hónap szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi ittas állapotban, büntetőeljárás hatálya alatt állva, volt élettárs mint hozzátartozó sérelmére követte el a cselekményeket, míg enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a bűntettek előkészületi szakban maradtak és azt, hogy a vádlott részben beismerte tetteit.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés iránt fellebbezett, így az ítélet nem jogerős - közölte a Miskolci Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában