Brutális bántalmazás

2022.07.05. 08:43

Addig ütötte és rúgta a nőt, amíg az eszméletét is elvesztette

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki egy megyénkbeli kistelepülésen életveszélyes sérüléseket okozott élettársának.

Fotó: Shutterstock

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott férfi és a sértett nő élettársak voltak. 2021. január 5-én mindketten alsózsolcai otthonukban tartózkodtak. A férfi pénzt kért a sértettől, mert italt akart vásárolni, de a nő megtagadta a kérést.

A szóváltás során a vádlott szidalmazni, majd bántalmazni kezdte élettársát, hátulról fejen, ezt követően több alkalommal szemből arcon ütötte őt.

A terhelt cselekményével akkor sem hagyott fel, mikor az asszony már a földre esett, addig ütötte és rúgta, amíg eszméletét vesztette. A sértett súlyos koponyasérüléseket szenvedett.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 3 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy kizárta a feltételes szabadság lehetőségéből. Súlyosító körülményként értékelte a vádlott önhibából eredő ittas állapotát, azt, hogy hátulról, orvul támadt a sértettre, őt kitartó jelleggel bántalmazta. Enyhítő körülményként vette figyelembe a férfi beismerését.

A bíróság előkészítő ülésen ítélkezett. Fotó: ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában