Emberölés a vád

2022.07.21. 12:19

Alapos a gyanú: Letartóztatásban az újszülött gyermekét megölő múcsonyi nő

A Miskolci Járásbíróság tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja a nőt.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított múcsonyi nő várandós volt, azonban nem készült a gyermek születésére, nem járt terhesgondozásra, a védőnőt is először csak a cselekményt megelőző egy héttel kereste fel. Július 6-án késő este szülei házában a hasa görcsölni kezdett, ezt még jelezte édesanyjának, azonban későbbi fájdalmairól és a magzatvíz elfolyásáról senkinek nem szólt, hanem a hajnali órákban a vécére ülve szülte meg gyermekét. A köldökzsinórt egy ollóval vágta el. Az újszülött feje a vízzel telt öblítő részbe merült, ahonnan a nő néhány perc elteltével emelte csak ki, a földhöz ütötte és egy törülközőbe csavarva magára hagyta. A délelőtt folyamán – valódi szándékát el nem árulva – egy ismerősét kérte meg, hogy vigye Lyukóbánya erdős külterületére. Az elhalt csecsemőt itt rejtette el. 

Aznap délután a gyanúsított felkereste a védőnőt, akinek kérdésére ellentmondásosan nyilatkozott a gyermek hollétéről, így a mentőszolgálat és a rendőrség értesítésére is sor került. Az újszülött halála fulladással, ellátatlansággal és a koponyát érő erőhatással magyarázható. 

Szökésétől is tartanak

A gyanúsított bűnössége esetén 10-20 évig vagy életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható súlyos szankció mértékére figyelemmel megalapozotton fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet a nő személyi körülményei nem ellensúlyoznak, éppen erősítenek. Tartani kell továbbá attól is, hogy a tanúkkal összebeszélne, őket jogellenesen befolyásolná és ezzel veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság augusztus 21-ig elrendelte a letartóztatását. A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában