Akár 8 évet is kaphat

2022.07.01. 14:17

22 hazánkban illegálisan tartózkodó személyt akart átcsempészni Ragályon keresztül

Az Ózdi Járásbíróság egy hónapra elrendelte egy embercsempészés bűntettével gyanúsított cseh nő letartóztatását.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a gyanúsított 2022. június 29. napján egy tehergépkocsi rakterében 22 külföldi, hazánkban illegálisan tartózkodó személyt szállított Ragály település külterületén, amikor a reggeli órákban az említett gépjárművel szemben rendőri intézkedésre került sor. A török, afgán és szír állampolgárok végső célja Nyugat-Európa területére történő eljutás volt.

A fenti cselekmény – bizonyítottság esetén – embercsempészés bűntettének megállapítására alkalmas, a kiszabható büntetés mértéke 2-8 évig terjedő szabadságvesztés is lehet. Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított magyarországi lakóhellyel nem rendelkezik, szabadlábra kerülése esetén az ország területét a határok átjárhatósága miatt nehézség nélkül elhagyhatná, továbbá tekintettel a vele szemben kiszabható büntetés mértékére, fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet személyi körülményei sem ellensúlyoznak, éppen erősítenek. A nyomozás kezdeti szakaszára tekintettel tartani kell attól is, hogy a terhelt szabadlábon hagyása esetén a tanúk, vagy eddig ismeretlen társaik befolyásolásával vagy megfélemlítésével megnehezítené, veszélyeztetné a bizonyítást.

A végzést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és a kirendelt védője közös egyező nyilatkozat alapján szabadlábra helyezés érdekében fellebbezést jelentett be - közölte a Miskolci Törvényszék.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában