Súlyos testi sértés

2022.06.13. 08:47

Verekedésre hívta, széttörte a fején a sörös üveget

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, aki a villamoson együtt közlekedett a sértett férfival, majd amikor leszállt, követte, verekedésre hívta és a kezében lévő sörös üveggel olyan erővel fejen ütötte, hogy az üveg darabokra tört és megsebezte a sértett arcát.

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2021. október hónap közepén az esti órákban Miskolcon, villamoson utazott. Ugyanezen szerelvényen tartózkodott a sértett férfi, akit a vádlott az út során folyamatosan nézett.

Amikor a sértett az egyik megállóban leszállt és észlelte, hogy a vádlott is megszakította az utazást, rákérdezett tőle, hogy miért követi. A vádlott erre azt mondta, hogy emlékszik-e rá, hogy „korábban belé állt”, és rögtön verekedésre hívta, távolodva a megállótól.

A sértett utánament és megkérdezte, hogy miért akar balhézni vele, a vádlott azonban a kezében lévő sörös üveggel, egy hirtelen mozdulattal olyan nagy erővel fejen ütötte, hogy az üveg darabokra tört.

A bántalmazás következtében a sértett az arca bal oldalán egy 9 cm hosszú metszett sérülést szenvedett el, amely 8 napon belüli gyógytartamú, azonban a sérülés helyét és jellegét figyelembe véve, és tekintettel a fejet ért nagy erejű ütésre, 8 napon túl gyógyuló sérülés is kialakulhatott volna.

Az ügyészség a büntetett előéletű – más bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próba ideje alatt álló – vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában