Két napon belül bíróság elé állítják

2022.06.20. 14:42

Megfenyegette a rendőröket egy ittas borsodi férfi

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állít hétfőn bíróság elé egy borsodi férfit, aki megfenyegette a rendőröket.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. június 18-án, délelőtt, a 44 éves férfit egy községi presszóban súlyosan ittas állapotba került. A többi vendéget zaklatta és provokálta, ezért a pultos megtagadta a további kiszolgálást, és felszólította, hogy távozzon. A férfi ennek nem tett eleget, tovább inzultálta a vendégeket, ezért a pultos rendőri intézkedést kért.

A borsodi rendőrök a igazoltatást követően felszólították, hogy a presszót hagyja el. Az ittas férfi figyelmen kívül hagyta a felszólítást, és sértegette a rendőröket. Ennek során bántalmazással, valamint azzal fenyegette meg az egyik rendőrt, hogy az intézkedése miatt valótlanul azzal fogja feljelenteni, hogy őt a rendőrök bántalmazták.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki. Az elkövető sem a gyanúsítás közlése, sem őrizetének elrendelése ellen nem élt panasszal, vallomást tett, sajnálatát fejezte ki, de tagadta, hogy bántalmazással fenyegette volna meg a rendőrt.

A büntetőeljárási törvény eljárásgyorsító intézkedéseit alkalmazva az ügyészség a férfit ma az Ózdi Járásbíróság elé állítja.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a többszörösen büntetett előéletű, erőszakos bűncselekmények miatt már több alkalommal fegyházbüntetést is töltött férfival szemben leöltendő szabadságvesztés büntetést kiszabását indítványozta – áll a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában