Lezárt ügy

2022.06.03. 13:14

Jogsi nélkül vezetett és körözték is

Vezetett, de nincs jogosítványa, de azt tudja, „hogy a kereszteződésnél elsősegélyt kell adni” meg a pirosnál meg kell állni. Közúti ellenőrzés szúrta ki azt a monori férfit, akivel szemben az Edelényi Rendőrkapitányság indított szabálysértési eljárást.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt folytatott eljárást az Edelényi Rendőrkapitányság egy 28 éves monori férfival szemben. A kocsi vezetőjét 2022. május 24-én 10 óra 25 perckor vonták közúti ellenőrzés alá a szendrőládi vasúti átjárónál. A hatósági ellenőrzés során kiderült, hogy a férfi vezetői engedély nélkül ült a volán mögé, továbbá a Fővárosi Törvényszék körözést adott ki vele szemben.

Az Edelényi Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette a férfit, aki meghallgatásán többek között elmondta, hogy soha nem volt jogosítványa, de azért tudja, hogy mit kell csinálnia, például „a kereszteződésnél elsősegélyt kell adni, a STOP táblánál, és a zebráknál meg kell állni”. Az autót pedig szívességből vitte - volna - Gombára.

A rendőrség gyorsított eljárás keretében állította bíróság elé a férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában