133 riasztás

2022.06.21. 07:30

Hármas karambol Sajóörös és Kesznyéten között, gázpalack robbant Ózdon

Az elmúlt héten Borsod-Abaúj-Zemplén megye tűzoltóit 133 alkalommal riasztották, amiből 42 tűzoltás volt.

Fotó: Shutterstock

Autóbusz, személyautó és egy kisbusz ütközött a Sajóörös és Kesznyéten közötti úton június 13-án. A balesethez a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel. Az egységek kerekeire állították a felborult kisbuszt és áramtalanították a balesetben érintett járműveket. A mentés idejére az érintett útszakaszt lezárták a hatóságok.

Tűz keletkezett egy életvitelszerűen lakott hétvégi házban Miskolc külterületén, a Nehéz utcában június 15-én. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszámokkal elfojtották a lángokat és átvizsgálták a harminc négyzetméteres ingatlant. A tűz a berendezési tárgyakat és a tetőszerkezetet érintette. Az eset miatt az épület lakhatatlanná vált.

Egy lakatlan parasztház égett Bőcsön, az Esze Tamás utcában június 15-én. A miskolci hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel vonultak az érintett ingatlanhoz. Az egységek négy gyorsbeavatkozó sugárral elfojtották a lángokat és átvizsgálták a házat. A tűz az egész épületet érintette, az eset során nem történt sérülés.

Teljes terjedelmében égett egy tizenöt négyzetméteres épület Kazincbarcika külterületén, a Veres dűlőn június 17-én. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók gyorsbeavatkozó sugarakat vetettek be a lángok ellen, amelyek a szomszédos hétvégi ház tetőszerkezetét is megrongálták.  Az egység átvizsgálta az érintett épületeket, az eset során nem történt sérülés.

Tároló- és melléképület égett a Hajdú-Bihar megyei Polgáron, a Szabadság utcában június 18-án. Az érintett ingatlanhoz a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel. A tüzet, amely az ötven négyzetméteres tároló egészét érintette és egy közelben álló melléképület tetőszerkezetére is átterjedt, az egységek három vízsugárral oltották el. Az eset során nem történt sérülés.

Garázstűz miatt riasztották az ózdi hivatásos tűzoltókat Ózdra, a Móricz Zsigmond útra június 19-én. Az egységek kiérkezése előtt a tulajdonos kihozott egy acetiléngáz-palackot a lángoló helyiségből.  A tűzoltók további két, hegesztéshez használt gázpalackot távolítottak el a garázsból, amelyben egy személygépkocsi, motorkerékpárok, szerszámok és berendezési tárgyak égtek. A tűzben egy háztartási gázpalack felrobbant. Az eset során nem történt sérülés, a lángok nem terjedtek át a szomszédos épületekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában