Indulatok a buszon

2022.06.09. 08:27

Földre rántotta és a lábaival a földre szorította az utast a jegyellenőr Miskolcon

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a jegyellenőr foglalkozású férfinak az ügyében, aki még 2020 januárjában tettlegesen lépett fel az egyik utassal szemben egy miskolci buszjáraton.

Fotó: Shutterstock

Az ítéleti tényállás szerint a sértett ittas állapotban volt és folyamatosan zavarta utastársait, ezért a vádlott és jegyellenőr-társa, valamint a buszvezető is megkérték, hogy hagyjon fel viselkedésével, különben le kell szállnia. Emiatt indulatos szóváltás, majd kölcsönös lökdösődés alakult ki a vádlott és a sértett között. Az egyik megállóban a sofőr kinyitotta az ajtót, majd a vádlott mozdulatának köszönhetően a sértett megtántorodott, majd már a járművön kívül a vádlott a földre rántotta és a lábaival a földre szorította a sértettet, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A jegyellenőr közfeladatot ellátó személynek minősül

A bíróság a vádlottat bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntette miatt 120 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a terhelt beismerő vallomását, a jelentős sértetti közrehatást és az ő megbocsátását is.

Az ítélet jogerős - közölte a Miskolci Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában