Lezárt ügyek

2022.06.27. 15:59

Ezüst érméknek nevezett hamisítványokkal csapta be vásárlóját

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 24 éves budapesti férfival szemben.

Fotó: Shutterstock

A gyanúsított 2021  februárjában egy miskolci órásüzletbe tért be, ahol különböző, ezüstnek mondott érméket kínált eladásra. A bolti eladó egy ismerőse telefonszámát adta meg részére, aki gyűjtő. A gyanúsított felhívta a - későbbi – sértettet és végül 200.000 forint vételárban állapodtak meg a több mint három tucat „ezüst” érmét illetően.

A sértett – mivel nem tartózkodott otthon, ezért - ismerőseit küldte el az adásvétel lebonyolítására, de a későbbiekben (amikor személyesen megvizsgálta) kiderült, hogy az érmék nem ezüstből készültek, azok hamisítványok.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek - közölte a rendőrség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában