Huszonegyen kuporogtak a zárt rakterű járműben

2022.06.29. 11:49

Embercsempészt és migránsokat fogtak el, illetve mentettek meg az ózdi rendőrök

A 34 éves nőt - aki autójában 21 illegális migránst szállított - Ragály külterületén fogták el a járőrök. A zárt rakterű járműben történő szállítás a kánikulában akár tragédiába is torkolhatott volna, ha a rendőrök nem intézkednek idejében.

Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Bűnüldözési Osztálya jelzése alapján az ózdi rendőrök 2022. június 29-én 9 óra 20 perc körül a 2603-as úton, Ragály külterületén állítottak meg egy cseh honosságú gépjárművet. Az autót egy 34 éves cseh nő vezette, amelynek rakterében 21 külföldi tartózkodott.

Forrás: police.hu

A jármű zárt, hűtéssel, szellőzéssel nem rendelkező rakterében nagy hőség volt, ezért a rendőrök vizet biztosítottak a migránsok számára, illetve gondoskodtak róla, hogy orvosi vizsgálatban, ellátásban is részesüljenek.

A magukat afgán, szír és török állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így ellátásukat követően a rendőrök a sofőrrel együtt előállítják őket.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a cseh sofőr ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában