Bántalmazás

2022.06.15. 08:45

Az utcán vonszolta volt élettársát egy borsodi férfi

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 43 éves férfi ellen kapcsolati erőszak bűntette miatt, aki nem tudta feldolgozni, hogy az élettársa szakított vele, több hónapon keresztül lakásában felkereste, szidalmazta és bántalmazta, majd az utolsó alkalommal ököllel ütlegelte és a menekülő nő után ment, aki újabb ütésétől a földre került, ezután karjánál megragadva az utcán vonszolta.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott élettársi kapcsolatban élt a sértettel egy borsodi kistelepülésen, azonban mivel rendszeresen bántalmazta, 2021. június hónap közepén a nő végleg megelégelte az agresszivitását és szakított vele, a vádlott pedig elköltözött a lakásból.

A vádlott nem tudott beletörődni a szakításba, június hónap második felétől augusztus hónap közepéig terjedő időszakban, több alkalommal felkereste lakóhelyén a sértettet, minden esetben szóváltást kezdeményezett vele, és bántalmazta oly módon, hogy volt, amikor ököllel a fejét ütlegelte, más alkalommal felpofozta, arra is volt példa, hogy lábon, illetőleg hasba rúgta.

Augusztus hónap közepén az esti órákban ismét megérkezett a sértett lakásába, ekkor viszont kérlelte a nőt, hogy béküljön ki vele. A sértett ezt elutasította, mire a vádlott indulatossá vált, szidalmazta, tenyérrel arcon, majd ököllel gyomron ütötte.

A nő menekülni próbált a további bántalmazás elől, ezért kiszaladt a lakásból, a vádlott viszont utolérte, és olyan erővel ütötte meg a fején, hogy a földre esett, majd karjánál fogva megragadta, és a járdán három háznyi távolságon keresztül a földön vonszolta, miközben a nő próbált szabadulni a szorításból, de az olyan erejű volt, hogy nem sikerült neki.

A cselekménynek az vetett véget, hogy megérkezett a vádlott fia, aki kiszabadította a sértettet.

A sértett a bántalmazás következtében a fején és mindkét térdén zúzódásos és horzsolásos sérüléseket szenvedett el, melyek 8 napon belüli gyógytartamúak.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott pártfogó felügyelet elrendelésével - írja az Ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában