Szabálysértések

2022.05.13. 15:02

Továbbhajtottak, a törvénybe ütköztek

A pénzbírság mellett hónapokra eltiltotta a rendőrség a járművezetéstől azokat a sofőröket, akik Tiszaújvárosban balesetet okoztak, mert nem adtak elsőbbséget.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Figyelmen kívül hagyta haladása közben az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát egy 60 éves férfi, 2022. május 12-én 14 óra 30 perckor Tiszaújvárosban, a Huszár Andor úton. A sofőr a Dózsa György úti kereszteződésnél - mivel a tiltótáblát figyelmen kívül hagyta - nekiütközött egy másik autónak.

Ugyanezen a napon és városban 16 óra 15 perckor egy 49 éves nő a Templom úton közlekedett, amikor szintén annulálta az elsőbbségadás kötelező táblát, aminek következtében karambolozott egy kocsival.  

A szabálysértések elkövetőit a járőrök előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság - még aznap meghozott - elsőfokú határozatában az egyik szabálysértőt három hónapra eltiltotta a járművezetéstől és 80 ezer forint pénzbírsággal sújtotta, míg a másik esetben két hónapra tiltották el a vezetéstől a sofőrt és 60 ezer forint pénzbírsággal is sújtották.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak, az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek!

A rendőrök a folyamatos közúti ellenőrzéseik során a kiemelt szabálysértések elkövetőivel szemben alkalmazzák az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében – hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában